Gepofte Aardappel

Heerlijke gepofte aardappelen van de barbecue met daarop zure room met knoflook en bieslookIngrediënten 4 grote vastkokende aardappels

2 eetl olijfolie
Zeezout
Zwarte peper Saus:
125 ml zure room
Verse bieslook en/of peterselie
2 teentjes knoflook
Peper en zout 

Bereiding

Start met het schoonmaken van de aardappels en boen ze goed schoon. Gaar de aardappels dan een beetje voor zodat ze minder lang hoeven poffen…

Dit doe je een een magnetronschaal met een laagje water (2 eetlepels) zet ze dan op 700 watt 5 minuten in de magnetron.

Als je er toch voor kiest ze niet voor te garen dan duurt de bereidingstijd ongeveer 20 minuten langer.

Prik een paar gaatjes in de aardappel en leg ze op een stuk aluminium folie. Besprenkel de aardappelen met olijfolie en royaal met zeezout en zwarte peper. Leg ze dichtgevouwen ongeveer 20 tot 30 minuten op de BBQ.

Ga ondertussen de saus maken; hak de bieslook en peterselie fijn meng ¾ door de zure room. Daarna pers je de teentjes knoflook uit en roer je deze er ook door. Mochten je smaakpapillen het aankunnen gebruik dan een beetje zout en peper om de saus op smaak te brengen!

Ga vervolgens terug naar de aardappel en haal deze voorzichtig uit de folie. Maak met een mes een inkeping in het midden. Pulk met een vork een beetje aardappel los. Schep de saus er over en bestrooi met de overgebleven bieslook en peterselie.

Geniet van je gepofte aardappels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *